2_200x266.jpg

ПРИЈЕМ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ УЧЕНИКА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ "1300 КАПЛАРА"

17. 08. 2024

У суботу, 17. августа 2024. године, у Средњу стручну војну школу „1300 каплара” примљена је на нова класа ученика и тим чином отпочео период прилагођавања. Јутарња смотра биће богатија за један нови строј ученика 55. класе. Ова редовна активност реализује се са сваком генерацијом ученика са циљем да се на што лакши и сигурнији начин ученици прилагоде новом животном окружењу.

У наредне две седмице ученици се упознају са организацијом рада и активностима у школи и у интернату кроз реализацију теоретских и практичних наставних садржаја. Ученици се упознају са специфичностима живота у заједници, усмеравају се у развоју колективног и тимског духа и уче се поштовању правила, дужности и обавеза.

 

 

Поред активног рада командира и разредних старешина на социјализацији ученика и стицању искустава за живот у колективу, код ученика се развија толеранција и одговоран однос према себи, другарима у соби, одељењу и класи, као и према новом окружењу, кроз реализацију едукативних, културних и спортско-рекреативних садржаја.

 

 

 

У току периода прилагођавања сви ученици уз помоћ наставника физичке културе реализују обуку у пливању на базену Спортског центра Војне академије.Такође, планирано је да ученици посете Војни музеј у Београду и да обиђу Авалу, како би се упознали са историјским знаменитостима, проширили постојећа и стекли нова знања о непосредном културно-историјском и природном окружењу у коме ће проводити наредне четири године школовања.Средња стручна војна школа „1300 каплара” са великом пажњом и одговорношћу настоји да на најбољи начин припреми и мотивише ученике за успешно школовање.

 

Реализацијом ваннаставних садржаја, културних и спортских активности и кроз разговоре са командирима, разредним старешинама, педагозима и психолозима ученици ће се на најбољи начин прилагодити новом животном окружењу. 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови