5_300x400.jpg

РЕАЛИЗАЦИЈА ВОЈНЕ ОБУКЕ УЧЕНИКА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ "1300 КАПЛАРА"

07. 07. 2024

Ученици Средње стручне војне школе "1300 каплара" завршили су војну обуку у 3. Центру за убуку у Лесковцу. Обука је трајала две недеље за ученике првог, другог и трећег разреда, а за ученике четрвтог разреда три недеље. У пратњи својих командира класа, официра и подофицира из састава Команде за обуку, успешно су реализовани сви практични садржају из војних предмета и гађања из стрељачког наоружања.

Удобне и конфорне собе замениле су спаваоне и импровизовани објекти за живот и рад у пољским условима. Све ове обавезе представљају јак изазов за младе момке и девојке. 

 

Војна обука је била одлична прилика да се провери степен оспособљености ученика у различитим улогама, почев од улоге војника до командира одељења, ученици су под будним оком извођача обуке и командира припремани за војничке дужности, руковању стрељачким наоружањем, као и у управљању ватром у одбрани и нападу.


Стечена теоријска знања из тактике, наоружања и правила гађања у кабинетима
Средње стручне војне школе „1300 каплара“ успешно су примењена у теренским условима и по екстремно високим температурама. Постигнути резултати бојних гађања из личног наоружања су показали изванредан ниво тактичке и ватрене оспособљености. Извођачи обуке и командири класа преносили су ученицима своја богата искуства стечена дугогодишњим радом у јединицама наше војске.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови