img_5226_1725790834.jfif

СРЕДЊА СТРУЧНА ВОЈНА ШКОЛА "1300 КАПЛАРА" НА ЧИВИЈАШКОМ ПОЛУМАРАТОНУ

08. 09. 2024

 

Припадници Војне академије и Средње стручне војне школе "1300 каплара"  пружили су подршку у припреми и реализацији Чивијашког полумаратона одржаног данас Шапцу у организацији Спортског удружења Fury Runner и Туристичке организације Шапца под покровитељством града Шапца.

Пред почетак Чивијашког полумаратона, градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић, угостили су у Градској кући, начелника Војне академије пуковника ванр. проф. др Срђана Благојевића и потпуковника Далибора Новаковића.
 
Састанак у Градској кући искористили су да поред повезивања младих кроз спорт, разговарају о промоцији Војне академије и војних школа у Шапцу.
 
Градоначелник Пајић истиче да му је драго да из ових образовних установа све више Шапчана и Шапчанки излазе као врхунски школована и професионална војна лица, спремна за улогу и задатке у систему безбедности и одбране Републике Србије.

Као волонтери дуж трасе полумаратона ученици Средње стручне војне школе „1300 каплара"  и Војне гимназије својим активним учешћем показали су висок ниво дисциплине и посвећености и значајно допринели успешности ове спортске манифестације и на најбољи начин презентовали Универзитет одбране, Војну академију и своје школе.

На свечаном отварању пуковник ванр. проф, др Срђан Благојевић нагласио је да Војна академија активно подржава одржавање ове значајне манифестације показујући опредељеност да се у промоцији војног позива посвети и најмлађим генерацијама.
У оквиру данашње манифестације, Припадници Средње стручне војне школе "1300 каплара" и Војне академије промовисали су војни позив, војно образовање и спорт у војсци. На посебно приређеним штандовима, посетиоци су нешто више могли да сазнају о војном школству и војном позиву. Професори Војне академије, кадети и ученици, заинтересованим посетиоцима пружили су неопходне информације о студијским програмима на Војној академији, смеровима у Средњој стручној војној школи „1300 каплара“ и наставним програмима у Војној гимназији, начину уписа и времену трајања конкурса за упис, као и смештајним и спортским капацитетима у војним школама.

Овогодишњи промотер Чивијашког полумаратона је припадник Спортске јединице Војне академије водник Ђуро Борбељ, троструки првак Србије у маратону, полумаратону и тркама на десет километара на друму, који је и данас у трци на 21 километар заузео друго место претрчавши полумаратон за 1 сат 14 минута и 35 секунди.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови