1.jpg

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА СТРУЧНОСПЕЦИЈАЛИСТИЧКА ОБУКА УЧЕНИКА 51. КЛАСЕ

09. 08. 2024

Дана 9. августа 2024. године око 14.00 часова завршио се последњи наставни час стручноспецијалистичке обуке а уједно и задњи час предвиђен Наставним планом и програмом школовања за ученике 51. класе. Стручноспецијалистичка обука је трајала 5 недеља, а извођена је у центрима за обуку Восјке Србије, у зависности од смера за које су се ученици на почетку школовања определили. 

Ученици Ваздухопловнотехничког смера, стручноспецијалистичку обуку су реализовали на војном аеродрому "пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници, ученици смера Јединице за електронска дејства ову обуку су реализовали већим делом у касарни "Радован Медић" у Земуну и мањим делом у касарни "Ратко Павловић Ћићко" у Прокупљу. У Бригади везе у Београду и касарни "Радомир Путник" у Горњем Милановцу своје стручноспецијалистичко усавршавање завршили су ученици смера Телекомуникација и информатике. 

Стручноспецијалистичка обука представља задњу обуку у току школовања будућих подофицира Војске Србије, а младићима и девојкама 51. класа је послужила је да још једном обнове садржаје из предходног школовања и припреме се за нове дужности. 

Руководство Средње стручне војне школе "1300 каплара" се захваљује свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије који су својим радим и залагањем помогли ученицима 51. класе да стекну знања и вештине којима су сада наоружани.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови